Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Produsele lactate topesc grăsimile de pe abdomen

Share

O dietă bogată în proteine, dar săracă în carbohidraţi şi grăsimi, are un impact benefic asupra fizicului, reduce grăsimea abdominală şi creşte masa musculară, mai ales în cazul în care proteinele provin din produsele lactate, conform unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea McMaster din Ontario (Canada).

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au făcut cercetări asupra a trei grupe de femei cu o sănătate satisfăcătoare, dar cu probleme de greutate, iar unele chiar supraponderale. Fiecărui grup i-au fost administrate spre consum cantităţi mici, medii sau mari de produse lactate împreună cu o cantitate mai mare sau mai mică de proteine şi carbohidraţi.

Timp de patru luni, femeile voluntare din acest studiu au efectuat exerciţii fizice 7 zile pe săptămână: 5 zile făceau gimnastică aerobică, iar alte două lucrau la aparate.

În consecinţă, la toate grupele s-a înregistrat pierderi similare în greutate, dar femeile care au avut incluse în alimentaţie mai multe proteine şi produse lactate au scăpat de mai mult ţesut adipos în genere, în special în zona abdominală, câştigând în schimb în masă corporală (700 de grame) şi astfel au devenit mai puternice.

Persoanele în a căror dietă a fost prezentă o cantitate minimă de proteine şi produse lactate au pierdut în medie 700 de grame de masă musculară, în timp ce aceasta nu s-a modificat aproape deloc la femeile care au consumat cantitatea cea mai mică de proteine şi produse lactate.

Experţii remarcă faptul că abundenţa de proteine şi de lapte în dietă duce la reducerea de peste două ori a ţesutului adipos în zona abdomenului în comparaţie cu regimul alimentar scăzut în proteine şi cu un minimum de produse lactate.

Grăsimea abdominală face rău inimii şi vaselor sangvine şi influenţează negativ procesele metabolice, atrag atenţia oamenii de ştiinţă. Actualele studii ale cercetătorilor canadieni arată că o creştere a consumului de calciu şi proteine ajută la diminuarea depunerilor de grăsime corporală.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *