LOADING

Scrie...

Produsele lactate topesc grasimile de pe abdomen

Share

O dieta bogata in proteine, dar saraca in carbohidrati si grasimi, are un impact benefic asupra fizicului, reduce grasimea abdominala si creste masa musculara, mai ales in cazul in care proteinele provin din produsele lactate, conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea McMaster din Ontario (Canada).

In cadrul acestui studiu, oamenii de stiinta au facut cercetari asupra a trei grupe de femei cu o sanatate satisfacatoare, dar cu probleme de greutate, iar unele chiar supraponderale. Fiecarui grup i-au fost administrate spre consum cantitati mici, medii sau mari de produse lactate impreuna cu o cantitate mai mare sau mai mica de proteine si carbohidrati.

Timp de patru luni, femeile voluntare din acest studiu au efectuat exercitii fizice sapte zile pe saptamana: cinci zile faceau gimnastica aerobica, iar alte doua lucrau la aparate.

In consecinta, la toate grupele s-a inregistrat pierderi similare in greutate, dar femeile care au avut incluse in alimentatie mai multe proteine si produse lactate au scapat de mai mult tesut adipos in genere, in special in zona abdominala, castigand in schimb in masa corporala (700 de grame) si astfel au devenit mai puternice.

Persoanele in a caror dieta a fost prezenta o cantitate minima de proteine si produse lactate au pierdut in medie 700 de grame de masa musculara, in timp ce aceasta nu s-a modificat aproape deloc la femeile care au consumat cantitatea cea mai mica de proteine si produse lactate.

Expertii remarca faptul ca abundenta de proteine si de lapte in dieta duce la reducerea de peste doua ori a tesutului adipos in zona abdomenului in comparatie cu upron regimul alimentar scazut in proteine si cu un minimum de produse lactate.

Grasimea abdominala face rau inimii si vaselor sangvine si influenteaza negativ procesele metabolice, atrag atentia oamenii de stiinta. Actualele studii ale cercetatorilor canadieni arata ca o crestere a consumului de calciu si proteine ajuta la diminuarea depunerilor de grasime corporala.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *