Roșii
Studiile au demonstrat că licopenul, un antioxidant foarte puternic conținut de roșii, protejează împotriva oricărui tip de atac al radicalilor liberi care ar putea duce la demență.
Semințe de bostan
O mână de semințe pe zi sunt suficiente pentru a obține necesarul de zinc, vital pentru a îmbunătăți memoria și gândirea.
Broccoli
Reprezintă o sursă foarte bună de vitamina K, despre care se știe că îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului.
Ulei de pește
Acizii omega-3 existenți în pește și în uleiul de pește sunt esențiali pentru sănătatea sistemului nervos. Consumul de omega-3 este recomandat pentru prevenirea apariției bolii Alzheimer și a pierderilor de memorie.
Nuci
Nucile sunt o sursă bogată de vitamina E, importantă pentru prevenirea pierderilor de memorie.
Ouă
Ouăle sunt foarte bogate în proteine și substanțe cunoscute pentru susținerea anumitor funcții ale creierului, printre care memoria și funcțiile motorii.
Spanac
Spanacul contribuie la buna funcționare a creierului, asigurându-i acestuia nutrienții și enzimele necesare pentru întărirea sinapselor și producerea cantităților necesare de neurotransmițători.
Struguri
Studii recente realizate în SUA arată că sucul de struguri îmbunătățește memoria pe termen scurt și capacitățile motorii, datorită nivelul ridicat de antioxidanți pe care-l conține.