Legumele verzi şi galbene sunt o sursă importantă de vitamina C, ajutând în lupta împotriva stresului oxidativ. Ardeii graşi sunt o sursă excepţională de vitamina C, ajutând la combaterea ridurilor.
Cerealele integrale ajută în lupta împotriva bolilor favorizate de înaintarea în vârstă, cum ar fi diabetul de tip 2 şi afecţiunile cardiovasculare. Nucile sunt o sursă importantă de grăsimi nesaturate, de vitamine şi fitonutrienţi.
Ingrediente:
O ceaşcă de quinoa
30 ml ulei de floarea soarelui
O ceapă roşie, feliată
Doi căţei de usturoi zdrobiţi
Un ardei gras feliat
O ceaşcă de varză roşie feliată
½ ceaşcă de alune mărunţite
15 ml miere de albine
45 ml sos de soia
O lingură de seminţe de chia
Fierbeţi quinoa. Într-o tigaie (de preferat vas wok) încălziţi uleiul, adăugaţi ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le 30 de secunde.
Adăugaţi ardeiul, varza, nucile, mierea şi sosul soia şi lăsaţi-le pe foc până când varza de înmoaie dar rămâne puţin crocantă.
Serviţi cu quinoa, presărând deasupra seminţe de chia.
Citește și Remediu natural în caz de constipație