LOADING

Scrie...

Dieta verde pentru detoxifiere

Share

Aceasta dieta depurativa este recomandata pentru detoxifiere, ajutand la eliminarea toxinelor acumulate in organism, echilibrand principiile nutritive. Atentie insa, trebuie sa asigurati un aport corect de minerale precum fierul si de proteine care adesea lipsesc in dietele vegetariene.

Aceasta dieta prevede o crestere a aportului de fibre in alimentatie, fapt ce contribuie la imbunatatirea functiilor digestive, alungand totodata senzatia de foame.

Luni
Mic dejun: un iaurt dietetic cu musli + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 70 g de paste cu suc proaspat de rosii cu busuioc + un ou fiert + spanac fiert + o portocala;
Gustare: 200g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: 50 g de paste cu naut + salata mixta + salata de fructe de sezon.
Marti
Mic dejun: un iaurt dietetic cu musli + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 80g de risotto cu legume + salata verde cu rondele de morcov + salata de fructe de sezon;
Gustare: 200g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: un hamburger de soia + 2 cartofi fierti + salata mixta + 2 kiwi.
Miercuri
Mic dejun: 200g de fructe proaspete + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 80g de paste cu varza + legume la gratar + salata de fructe de sezon;
Gustare: 200g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: supa de legume cu grau + spanac fiert + un mar.
Joi
Mic dejun: un iaurt dietetic cu musli + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 80 g de risotto cu sparanghel + un ou fiert + salata + salata de fructe de sezon;
Gustare: 200 g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: supa de rosii +salata mixta + o bucatica de branza de capra + un grepfrut.
Vineri
Mic dejun: un iaurt dietetic cu musli + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 80 g de salata de orez cu pepene si kaizer + o felie de paine integrala + salata mixta + un mar;
Gustare: 200 g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: tocanita de soia cu rosii si cartofi + o felie de paine integrala + spanac fiert + o para.
Sambata
Mic dejun: 200 g de fructe proaspete + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: un ou fiert + salata mixta + doua felii de paine integrala + 2 kiwi;
Gustare: 200 g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: o pizza cu legume la gratar + salata + salata de fructe.
Duminica
Mic dejun: un iaurt dietetic cu musli + un ceai de papadie;
Gustare: un iaurt cu bucati de fructe proaspete;
Pranz: 80 g de risotto cu bostan + salata + 2 kiwi;
Gustare: 200 g de fructe proaspete + un ceai de mesteacan;
Cina: 80g de spaghete cu usturoi si ardei iute + urda + salata fructe de sezon.

Cum se prepara risotto cu legume
Ingrediente: 300 g orez, 3 cepe verzi, 150 g fasole verde, 200 g mazare, 200 g dovlecei, un morcov, 100 g unt, doua cuburi de supa concentrata de legume, 10 ml vin alb sec, 30 g parmezan (cascaval), sare, piper.
Preparare: Se curata fasolea, se rupe bucati (circa 3 cm), se pune intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierbe 7 minute. Dovleceii se taie rondele, se alege mazarea, se taie marunt morcovul — curatat si spalat in prealabil. Se pune la fiert un litru de apa, se adauga cuburile de supa, se lasa sa se dizolve, se amesteca si se ia oala de pe foc. Separat, intr-o tigaie, se incinge untul (50 g) si se caleste timp de 5 minute ceapa tocata marunt (la foc mic). Se adauga orezul si se amesteca pana ce boabele devin translucide. Se toarna vinul alb si jumatate din supa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, adaugand cate putina supa, pe masura ce orezul o absoarbe. Intr-o cratita cu apa sarata (clocotita) se pun la fiert mazarea si morcovul, se lasa 5 minute, apoi se introduc rondelele de dovlecei, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc si se scurg. Se incorporeaza legumele fierte in orez si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand orezul s-a fiert, se stinge focul si se adauga untul ramas. Se serveste decorat cu felii de parmezan (cascaval).

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *