Cireșele au o puternică acțiune depurativă, drenantă și laxativă. Și asta nu e tot. În ultimii ani, studiile au mai evidențiat numeroase proprietăți benefice ale acestor fructe.
Astfel, cireșele au și o acțiune antiinflamatorie și analgezică datorită unor substanțe pe care le conțin – antociani.
În plus, consumul de cireșe în dietele pentru scădere în greutate este extrem de benefic deoarece aceste fructe sunt bogate în fibre solubile care o dată ajunse în stomac absorb apa și își măresc volumul, dând senzația de sațietate.
Sunt suficiente 20-25 de cireșe pe zi, pentru a obține un efect depurativ și de detoxifiere a întregului organism și o acțiune reechilibrantă a intestinului, utilă în special în cazul persoanelor care suferă de constipație.
Această dietă trebuie ținută 3 zile pe săptămână, timp de cel puțin o lună. Vă va ajuta să slăbiți cel puțin 4 kilograme.
Prima zi
Înainte de micul dejun: 20 cireșe pe stomacul gol.
Mic dejun: o ceașcă de orez cu lapte (chiar și rece), cu o linguriță de praf de cacao solubilă, 2 felii de pâine prăjită cu 2 linguri de gem de cireșe fără adaos de zahar.
Gustare: 10 cireșe și o banană
Prânz: salată mixtă condimentată după gust cu 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și suc de lămâie, 80 g de orez fiert, o felie de pepene
Gustare: 4 caise și un ceai de cozi de cireșe
Cina: ca un aperitiv, un suc de cireșe fără adaos de zahăr, 200 g de piept de pui la grătar sau prăjit; legume de sezon fierte sau crude , 70 g de pâine, de preferință intregrală.
A doua zi
Înainte de micul dejun: 20 cireșe pe stomacul gol
Mic dejun: o ceașcă de lapte, o felie de pâine integrală cu gem de afine
Gustare: 10 cireșe
Prânz: salată mixtă condimentată după gust, 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și suc de lămâie, 80 g de paste cu 3-4 linguri de linte fiartă și călită cu ceapă și sos de roșii
Gustare: ceai de cozi de cireșe
Cina: ca aperitiv, un suc de cireșe fără adaos de zahăr, 200 g de somon la grătar sau prăjit; legume de sezon fierte sau crude, 70 g de pâine, de preferinţă intregrală.
Ziua a treia
Înainte de micul dejun: 20 cireșe pe stomacul gol
Mic dejun: o ceașcă de lapte, 4 biscuiți integrali cu două lingurițe de dulceață
Gustare: 10 cireșe
Prânz: salată mixtă condimentată după gust cu 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin și suc de lămâie, 1 bol de supă de legume
Gustare: 100 g de zmeură și un ceai de cozi de cireșe
Cina: ca aperitiv, un suc de cireșe fără adaos de zahăr, salată verde cu porumb dulce și ton, 70 g de pâine integrală, o salată de fructe de sezon.
Citește și De ce se ceartă soţiile cu soacrele?