LOADING

Scrie...

Dieta colorata pentru toamna

Share

Un regim care puncteaza pe culoare pentru a oferi bunastare fizica si mentala, bazat pe fructe si legume de sezon.

Oficial, toamna incepe pe 21 septembrie, cand mai simtim inca beneficiile verii: talie mai subtire, tesuturi oxigenate, piele bronzata si luminoasa. Pentru a infrunta cat mai usor schimbarea anotimpurilor, caracterizata de indispozitii, oboseala, probleme de concentrare, trebuie sa puneti in aplicare o strategie pentru a mentine pentru o perioada cat mai lunga de timp efectele benefice ale sezonului estival. Pentru ca, adevaratul risc al toamnei este o alimentatie hipercalorica, dezechlibrata.

Pentru a invinge capriciile vremii, care influenteaza destul de evident psihicul, trebuie sa optati pentru alimente colorate, proaspete, care dau un impuls fizicului si intelectului.

Luni

Mic dejun

– 200 ml de lapte degresat

– 30 g de musli

Gustare

– o para si 10 migdale

Pranz

orez fiert (75 g orez, 5 g parmezan, 5 g unt)

– 250 g de broccoli fiert, cu o lingurita de ulei de masline

Gustare

-10 g de ciocolata neagra

Cina

– 150 g de carne slaba cu ciuperci (100 g)

– 250 g de spanac fiert cu o lingurita de ulei

Marti

Mic dejun

– 80 g de urda sau 125 g de iaurt cu 100g de para taiata cubulete

Gustare

– un biscuite integral si o felie de pastrama de pui sau prosciutto

Pranz

– 180 g de peste fiert

-250 g de sfecla fiarta cu 2,5 g de branza rasa

Gustare

– o banana

Cina

paste cu praz (70 g de paste, praz cat doriti, o lingurita de ulei, 5 g parmezan)

Miercuri

Mic dejun

– 150 ml de lapte partial degresat

– 30 g de fulgi de porumb

Gustare

– un iaurt dietetic

Pranz

salata mixta cu 100 g de piept de pui la gratar, 50 g urda, o lingurita de ulei

– 50 g de paine

– un fruct

Gustare

– un biscuite integral si o felie de pastrama de pui sau prosciutto

Cina

paste cu fasole (70 g paste, 100 g fasole, o lingurita de ulei)

– 150 g de pui la cuptor, cu 200 g de morcov fiert cu o lingurita de ulei

Joi

Mic dejun

– un iaurt dietetic

– un strugure

Gustare

– un fresh de portocale si grapefrut

Pranz

cartofi natur cu unt (portie medie cu 5 g unt)

– 200 g de verdeturi cu o lingura de ulei

– 80 g de telemea

Gustare

– 20 g de nuci

Cina

salata cu fasole fiarta, ton si ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)

– 250 g de ciuperci la cuptor, cu patrunjel si o lingurita de ulei

– o felie de paine integrala

Vineri

Mic dejun

– 200 ml de lapte partial degresat

– 30 g de biscuiti integrali

Gustare

– un iaurt dietetic

Pranz

paste cu sos de rosii (70 g paste)

– 100 g urda

– un mar

Gustare

– 20 g de nuci

Cina

salata cu fasole fiarta, ton si ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *