Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Alimentaţia şi starea de spirit

Share

Alimentaţia influenţează în mare măsură starea de spirit a unei personae. De aceea, este posibil ca o alimentaţie necorespunzătoare sau săracă în vitamine să vă accentueze stările de stres, de indispoziţie sau de oboseală.

Pentru a trece mai uşor peste momentele grele ale unei zile, mai ales dacă lucraţi într-un mediu de stres este bine să consumaţi frecvent o serie de alimente care v-ar putea ajuta să vă îmbunătăţiţi în timp starea de spirit.

Este indicat totodată ca alimentaţia să fie cât mai variată

Banana este bogată în magneziu şi vitamina B 6. Consumarea zilnică a unei banane, sau măcar de trei-patru ori pe săptămână, v-ar putea fi de ajutor pentru a vă relaxa muşchii încordaţi (în cazul în care depus efort) şi pentru a lupta împotriva stărilor depresive.

Ciocolata amăruie de calitate poate fi benefică dacă o consumaţi în cantităţi moderate. Consumaţi câteva bucăţi dimineaţa, după micul dejun şi puteţi obţine energia necesară pentru a începe o nouă zi.

Un pahar de suc natural de portocale, bogate în vitaminele , B şi în acid folic vă pot ajuta să vă dobândiţi buna dispoziţie şi să vă simţiţi mai relaxaţi. Consumaţi un pahar de suc în jurul amiezii, gând vă simţiţi mai obosiţi sau în momentele în care aveţi senzaţia că nu mai puteţi face faţă problemelor. Sucul de portocale vă poate ajuta şi să evitaţi stările depresive.

Ceaiul de muşeţel are un efect calmant şi îl puteţi consuma în momentele în care aveţi stări de agitaţie sau nervozitate. Acest ceai se bea de obicei seara, de preferat, înainte de culcare.

Un efect calmant îl au şi cartofii. Ei ajută la combaterea stresului şi a stărilor de nervozitate. Dacă vă confruntaţi cu o perioadă mai dificilă, consumaţi seara, timp de o săptămână numai cartofi copţi. Evitaţi însă să îi consumaţi împreună cu alte alimente bogate în proteine.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *